Η KNAUF INSULATION ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΟΥ ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ.

By Tassos Argyris
Ιούνιος 08, 2022

Στις 20 & 21 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Πυροπροστασία των Κατασκευών του ΕΛΙΠΥΚΑ (Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών), του οποίου η Knauf Insulation αποτέλεσε περήφανο χορηγό.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε ένα αμάλγαμα μηχανικών, επιστημόνων, εκπροσώπων πανεπιστημίων και παραγωγικών επιχειρήσεων, δημοσίων λειτουργών και λοιπών επαγγελματιών, με κοινό τόπο ενδιαφέροντος και συζήτησης, μια πληθώρα από σημαντικά θέματα σχετικά με την πυροπροστασία των κατασκευών και την προστασία της ζωής και περιουσίας από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς.

Από τα σημαντικά σημεία του διημέρου, ξεχώρισαν η ενημέρωση από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στο θέμα της πυροπροστασίας και των νέων προτύπων δοκιμών, η επίκαιρη συζήτηση για την επικείμενη εθνική νομοθεσία πυροπροστασίας κατασκευών σε ζώνες μίξης δασών-οικισμών, με συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων, ενώ παρουσιάστηκαν πολλές τεχνικές λύσεις από εξειδικευμένους εκπροσώπους εταιριών του κλάδου.

Η Δρ. Amaya Osacar, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Fire Safety Manager της Knauf Insulation δήλωσε μεταξύ άλλων: «…Υπάρχουν πολλές σύγχρονες τεχνικές λύσεις, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο υλικών, οι οποίες καθιστούν δυνατή τη σημαντική ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κατασκευών για τα καλύτερα κτίρια του μέλλοντος…»

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής Επιστήμης των Κτιρίων της Knauf Insulation, Domen Ivanšek, με παρουσίασή του στο συνέδριο, επισήμανε στο κοινό τη σημασία των ζωνών πυροφραγής στα συστήματα προσόψεων επαφής (ETICS) και έδωσε παραδείγματα εφαρμογής στη νομοθεσία αρκετών κρατών.

Ο Δρ. Γιάννης Κοντούλης, Πρόεδρος του ΕΛΙΠΥΚΑ και Γενικός Διευθυντής Knauf Insulation Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε: «…Η επιτυχία του συνεδρίου κατέδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και σημαντικότατου αριθμού μηχανικών, ακαδημαϊκών και άλλων επαγγελματιών για το κρίσιμο ζήτημα της πυροπροστασίας…».

Η επιτυχία του συνεδρίου κατέδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και σημαντικότατου αριθμού μηχανικών, ακαδημαϊκών και άλλων επαγγελματιών για το κρίσιμο ζήτημα της πυροπροστασίας
Δρ. Γιάννης Κοντούλης, Γενικός Διευθυντής Knauf Insulation, Ελλάδα-Κύπρος-Μάλτα

Διαβάστε περισσότερα για το γεγονός ?

Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών 2022 - ΕΛΙΠΥΚΑ (elipyka.org)

Η Knauf Insulation είναι μέρος του Ομίλου Knauf, με αποστολή να παρέχει στην αγορά πρωτοποριακές λύσεις θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και πυροπροστασίας. Τα προϊόντα της, οι Πετροβάμβακες και Φυσικοί Ορυκτοβάμβακες με ECOSE®Technology και το ξυλόμαλλο Heraklith®, παράγονται πάντα με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και τα κορυφαία διαπιστευτήρια αειφορίας, διαφάνειας και υγιεινής, με όραμα τη δημιουργία καλύτερων κτιρίων, φιλικών προς το περιβάλλον, τα οποία εξασφαλίζουν άνεση, υγεία και ασφάλεια στους χρήστες τους, εμάς και τους συνανθρώπους μας.

Company news
Summer Comfort

“MAKE INSULATION DO MORE”: ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ

Οι συνάδελφοί μας κ. Ντόμεν Ιβάνσεκ, Επικεφαλής Building Science για την Knauf Insulation παγκοσμίως, και κ. Τάσος Αργύρης, υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης / Προδιαγραφών της Knauf Insulation στη χώρα μας εξετάζουν πώς μπορούμε να απελευθερώσουμε την πλήρη δυναμική της θερμομόνωσης για να προστατεύσουμε τα κτίριά μας, όλο το χρόνο, ενάντια σε ένα όλο και πιο ακραίο κλίμα. Επανεξετάζοντας το σχεδιασμό του κτιρίου και επιλέγοντας κατάλληλα προϊόντα με σύνεση, μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη της μόνωσης  και τελικά να επιτύχουμε ανθεκτικότητα των κτιρίων μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

05.09.2023
Pack it Smart Web Banner

PACK IT SMART! ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ KNAUF INSULATION

REDUCE, REUSE, RECYCLE: Το ταξίδι μας για ακόμη πιο βιώσιμες συσκευασίες συνεχίζεται.

Για την Knauf Insulation η βιωσιμότητα και αειφορία αποτελεί πάντα βασική προτεραιότητα.

Οι λύσεις μας εξοικονομούν ενέργεια, μειώνουν τις εκπομπές και δημιουργούν καλύτερα κτίρια.

Ωστόσο, για να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις, πρέπει να βάλουμε κάθε πτυχή των προϊόντων μας στο μικροσκόπιο για να βρούμε νέους τρόπους ώστε να "κάνουμε περισσότερα ξοδεύοντας λιγότερα" — από τις λύσεις μόνωσης που δημιουργούμε μέχρι τις συσκευασίες που χρησιμοποιούμε.

Οι νέες συσκευασίες μας είναι 100% ανακυκλώσιμες και πιο βιώσιμες από ποτέ, ωστόσο παραμένουμε αφοσιωμένοι στην εύρεση ακόμη περισσότερων, νέων τρόπων μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των πρώτων υλών και υλικών που χρησιμοποιούμε.

31.08.2023
Pitched Roof

Θερμομονωτικά υλικά: Επίδραση από τον κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Το ελληνικό κράτος προχώρησε τον Μάϊο 2023 σε μια σημαντική πρωτοβουλία σχετικά με την πυροπροστασία, την έκδοση του «Κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων». Σκοπός αυτού του κανονισμού είναι να ενισχυθεί η πυρασφάλεια των κτιρίων που βρίσκονται κοντά ή μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις. Αυτό επιτυγχάνεται με απαιτήσεις για τον περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου αλλά και για τα στοιχεία που απαρτίζουν το κέλυφος του. Το συγκεκριμένο κομμάτι, των απαιτήσεων για τα στοιχεία του κελύφους και συγκεκριμένα για τα θερμομονωτικά υλικά, είναι αυτό που θα αναλυθεί στο παρόν κείμενο.

12.06.2023