Ετήσια Ανασκόπηση 2022

By Tassos Argyris
Δεκέμβριος 16, 2022

Η φετινή ετήσια ανασκόπηση παρουσιάζει τα επιτεύγματα της Knauf Insulation, σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις.

Είμαστε στην ευχαριστή θέση να αναγγείλουμε την έναρξη της ετήσιας ανασκόπησής μας για το 2022, με θεματικό τίτλο: Insulation Matters.

Ο κος Dominique Bossan, Διευθύνων Σύμβουλος της Knauf Insulation Ευρώπης/Μέσης Ανατολής/Ασίας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ομίλου Knauf, δήλωσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2022 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις. Ωστόσο, για άλλη μια φορά, οι άνθρωποί μας ανταποκρίθηκαν. Αυτό που πραγματικά κάνει τους συναδέλφους μας μοναδικούς είναι η αφοσίωσή τους. Η ετήσια ανασκόπησή μας για το 2022 αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα αυτό το γέγονος.

«Παρόλο που οι επερχόμενοι στόχοι αειφορίας μας είναι αρκετά φιλόδοξοι, δεσμευόμαστε σε αυτούς και δεν πτοούμαστε. Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση, αυξάνοντας τους πόρους μας για να πετύχουμε κάθε νέο, φιλόδοξο στόχο που θέτουμε».

Το 2022 ήταν επίσης ένα έτος ορόσημο στη φιλοδοξία μας να κάνουμε πράξη την κυκλική οικονομία, με την έναρξη της πρωτοποριακής μας μονάδας ανακύκλωσης RESULATION στο Visé του Βελγίου.

Ο κος. Marc Bosmans, Group Sustainability Director για την Knauf Insulation, δήλωσε: «Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς ήταν το άνοιγμα της μονάδας ανακύκλωσης ορυκτοβάμβακα, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για να μας βοηθήσει να τηρήσουμε τη δέσμευσή μας να πάρουμε πίσω το 25% του απορρίμματα πελατών από τοποθεσίες εργασίας, ως μέρος της στρατηγικής μας For a Better World.

Τα highlights της φετινής ετήσιας ανασκόπησης περιλαμβάνουν:

Η νέα Chief Financial Officer (CFO) του Ομίλου μας, κα. Kristin Barthel, μιλά για τη μέχρι στιγμής εμπειρία της στον νέο της ρόλο και τον αντίκτυπο των προκλήσεων του 2022 στην Knauf Insulation και στους πελάτες της.

 

• Η ανακοίνωση συνολικής επένδυσης 135 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση υφιστάμενου εργοστασίου και την κατασκευή νέας γραμμής παραγωγής ορυκτοβαμβάκων στη Ρουμανία.

 

 

• H ανακοίνωση της νέας μας μονάδας στο McGregor του Τέξας στη Βόρεια Αμερική, που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει λειτουργία το 2024.

 

• Η πρόοδός και τα βήματα που έχουμε μετρήσει στο ταξίδι μας για την επίτευξη των στόχων αειφορίας της στρατηγικής μας "For a Better World".

Τα highlights των επιτευγμάτων μας στα πλαίσια του "For a Better World περιλαμβάνουν:

Δημιουργία καλύτερων κτιρίων:

Οι τρόποι με τους οποίους συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη, μέσω της ανακαίνισης και αναβάθμισης κτιρίων και οι λόγοι για τους οποίους οι ηγέτες παγκοσμίως πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ενεργειακή απόδοση.

Προτεραιότητα στον άνθρωπο:

Πώς συνεχίσαμε να επιτυγχάνουμε περαιτέρω βελτιώσεις στην ασφάλεια στην εργασία, και ταυτόχρονα να ενδυναμώνουμε τους συναδέλφους μας μέσω πρωτοβουλιών διαφορετικότητας και συμπερίληψης και αναλαμβάνοντας θετικές δράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα:

Πώς ενισχύουμε τις πρωτοβουλίες μας για να μειώσουμε τον δεσμευμένο άνθρακα κατά 15% έως το 2025 – αποκαλούμε αυτή τη διαδικασία Decarbonisation Revolution.

Συμβολή στην κυκλική οικονομία:

Πώς ο τομέας μας Ξυλομάλλου Heraklith κατάφερε να επιτύχει τον στόχο μηδενικών αποβλήτων σε ΧΥΤΑ – δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Διαβάστε την πλήρη Ετήσια Ανασκόπηση μας για το 2022 και ανακαλύψτε τα σημαντικότερα highlights από το έτος που φεύγει.

Ανακαλύψτε όλες μας τις ιστορίες!

Company news
Annual Review 2023

ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2023

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της ετήσιας μας ανασκόπησης:«Sustainability Journey: 2023 Highlights». Αυτή η έκθεση παρουσιάζει τα επιτεύγματα της στρατηγικής βιωσιμότητας της εταιρίας μας, που επικεντρώνονται στην ασφάλεια, την αφοσίωση των εργαζομένων μας, την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα και την κυκλική οικονομία. Υπογραμμίζει επίσης πώς οι πρωτοβουλίες μας στους τομείς της έρευνας, των πόρων και της ανακαίνισης κατά το2023, έθεσαν την έννοια της ενεργειακής αποδοτικότητας, στο επίκεντρο των καλύτερων κτιρίων που οραματιζόμαστε.

16.01.2024
Summer Comfort

“MAKE INSULATION DO MORE”: ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ

Οι συνάδελφοί μας κ. Ντόμεν Ιβάνσεκ, Επικεφαλής Building Science για την Knauf Insulation παγκοσμίως, και κ. Τάσος Αργύρης, υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης / Προδιαγραφών της Knauf Insulation στη χώρα μας εξετάζουν πώς μπορούμε να απελευθερώσουμε την πλήρη δυναμική της θερμομόνωσης για να προστατεύσουμε τα κτίριά μας, όλο το χρόνο, ενάντια σε ένα όλο και πιο ακραίο κλίμα. Επανεξετάζοντας το σχεδιασμό του κτιρίου και επιλέγοντας κατάλληλα προϊόντα με σύνεση, μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη της μόνωσης  και τελικά να επιτύχουμε ανθεκτικότητα των κτιρίων μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

05.09.2023
Pack it Smart Web Banner

PACK IT SMART! ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ KNAUF INSULATION

REDUCE, REUSE, RECYCLE: Το ταξίδι μας για ακόμη πιο βιώσιμες συσκευασίες συνεχίζεται.

Για την Knauf Insulation η βιωσιμότητα και αειφορία αποτελεί πάντα βασική προτεραιότητα.

Οι λύσεις μας εξοικονομούν ενέργεια, μειώνουν τις εκπομπές και δημιουργούν καλύτερα κτίρια.

Ωστόσο, για να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις, πρέπει να βάλουμε κάθε πτυχή των προϊόντων μας στο μικροσκόπιο για να βρούμε νέους τρόπους ώστε να "κάνουμε περισσότερα ξοδεύοντας λιγότερα" — από τις λύσεις μόνωσης που δημιουργούμε μέχρι τις συσκευασίες που χρησιμοποιούμε.

Οι νέες συσκευασίες μας είναι 100% ανακυκλώσιμες και πιο βιώσιμες από ποτέ, ωστόσο παραμένουμε αφοσιωμένοι στην εύρεση ακόμη περισσότερων, νέων τρόπων μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των πρώτων υλών και υλικών που χρησιμοποιούμε.

31.08.2023