Ετήσια Ανασκόπηση 2022

By Tassos Argyris
Δεκέμβριος 16, 2022

Η φετινή ετήσια ανασκόπηση παρουσιάζει τα επιτεύγματα της Knauf Insulation, σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις.

Είμαστε στην ευχαριστή θέση να αναγγείλουμε την έναρξη της ετήσιας ανασκόπησής μας για το 2022, με θεματικό τίτλο: Insulation Matters.

Ο κος Dominique Bossan, Διευθύνων Σύμβουλος της Knauf Insulation Ευρώπης/Μέσης Ανατολής/Ασίας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ομίλου Knauf, δήλωσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2022 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις. Ωστόσο, για άλλη μια φορά, οι άνθρωποί μας ανταποκρίθηκαν. Αυτό που πραγματικά κάνει τους συναδέλφους μας μοναδικούς είναι η αφοσίωσή τους. Η ετήσια ανασκόπησή μας για το 2022 αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα αυτό το γέγονος.

«Παρόλο που οι επερχόμενοι στόχοι αειφορίας μας είναι αρκετά φιλόδοξοι, δεσμευόμαστε σε αυτούς και δεν πτοούμαστε. Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση, αυξάνοντας τους πόρους μας για να πετύχουμε κάθε νέο, φιλόδοξο στόχο που θέτουμε».

Το 2022 ήταν επίσης ένα έτος ορόσημο στη φιλοδοξία μας να κάνουμε πράξη την κυκλική οικονομία, με την έναρξη της πρωτοποριακής μας μονάδας ανακύκλωσης RESULATION στο Visé του Βελγίου.

Ο κος. Marc Bosmans, Group Sustainability Director για την Knauf Insulation, δήλωσε: «Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς ήταν το άνοιγμα της μονάδας ανακύκλωσης ορυκτοβάμβακα, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για να μας βοηθήσει να τηρήσουμε τη δέσμευσή μας να πάρουμε πίσω το 25% του απορρίμματα πελατών από τοποθεσίες εργασίας, ως μέρος της στρατηγικής μας For a Better World.

Τα highlights της φετινής ετήσιας ανασκόπησης περιλαμβάνουν:

Η νέα Chief Financial Officer (CFO) του Ομίλου μας, κα. Kristin Barthel, μιλά για τη μέχρι στιγμής εμπειρία της στον νέο της ρόλο και τον αντίκτυπο των προκλήσεων του 2022 στην Knauf Insulation και στους πελάτες της.

 

• Η ανακοίνωση συνολικής επένδυσης 135 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση υφιστάμενου εργοστασίου και την κατασκευή νέας γραμμής παραγωγής ορυκτοβαμβάκων στη Ρουμανία.

 

 

• H ανακοίνωση της νέας μας μονάδας στο McGregor του Τέξας στη Βόρεια Αμερική, που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει λειτουργία το 2024.

 

• Η πρόοδός και τα βήματα που έχουμε μετρήσει στο ταξίδι μας για την επίτευξη των στόχων αειφορίας της στρατηγικής μας "For a Better World".

Τα highlights των επιτευγμάτων μας στα πλαίσια του "For a Better World περιλαμβάνουν:

Δημιουργία καλύτερων κτιρίων:

Οι τρόποι με τους οποίους συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη, μέσω της ανακαίνισης και αναβάθμισης κτιρίων και οι λόγοι για τους οποίους οι ηγέτες παγκοσμίως πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ενεργειακή απόδοση.

Προτεραιότητα στον άνθρωπο:

Πώς συνεχίσαμε να επιτυγχάνουμε περαιτέρω βελτιώσεις στην ασφάλεια στην εργασία, και ταυτόχρονα να ενδυναμώνουμε τους συναδέλφους μας μέσω πρωτοβουλιών διαφορετικότητας και συμπερίληψης και αναλαμβάνοντας θετικές δράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα:

Πώς ενισχύουμε τις πρωτοβουλίες μας για να μειώσουμε τον δεσμευμένο άνθρακα κατά 15% έως το 2025 – αποκαλούμε αυτή τη διαδικασία Decarbonisation Revolution.

Συμβολή στην κυκλική οικονομία:

Πώς ο τομέας μας Ξυλομάλλου Heraklith κατάφερε να επιτύχει τον στόχο μηδενικών αποβλήτων σε ΧΥΤΑ – δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Διαβάστε την πλήρη Ετήσια Ανασκόπηση μας για το 2022 και ανακαλύψτε τα σημαντικότερα highlights από το έτος που φεύγει.

Ανακαλύψτε όλες μας τις ιστορίες!

Company news

Noise Protection - Work Safety

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «Safety Feedback» ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Knauf Insulation

Όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας, η εσωστρέφεια και η σιωπή μπορεί να αποβούν μοιραίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, οποτεδήποτε παρατηρούμε οποιονδήποτε κίνδυνο στη δουλειά μας, πρέπει πάντα να μιλάμε ανοιχτά και να δεχόμαστε πάντα τα σχόλια των συναδέλφων μας για την ασφάλεια.

27.04.2023
ETICS - Anavissos = Drive0

Εξωτερική Θερμομόνωση Τοιχοποιίας με άκαυστο Πετροβάμβακα: Μια εξίσωση πολλών μεταβλητών

Ο εξωτερικός τοίχος, ως ένα από τα κύρια δομικά στοιχεία που απαρτίζουν το κέλυφος ενός  κτιρίου, ευθύνεται κατά μεγάλο ποσοστό για την θερμική θωράκισή του, με σκοπό την προστασία των χρηστών από ανεπαρκή (το χειμώνα) ή υπερβολική (το καλοκαίρι) θερμότητα, από τις επιδράσεις των καιρικών φαινομένων, από τη διείσδυση ανέμου, σκόνης και ατμοσφαιρικών ρύπων. Πιο ουσιαστικά ωστόσο, οι εξωτερικοί τοίχοι ενός κτιρίου οφείλουν να έχουν ως στόχο τη δημιουργία άνετων συνθηκών διαβίωσης για τους χρήστες. Θερμική άνεση μέσω της προστασίας από απότομες αλλαγές στην εξωτερική θερμοκρασία ή τις ξαφνικές διακοπές του συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού, ακουστική άνεση με προστασία από την ηχορύπανση καθώς και πυροπροστασία.

02.08.2022