ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΥΛΟΜΑΛΛΟΥ HERAKLITH

HERAKLITH COLOR FACADE

Τα προϊόντα ξυλομάλλου Heraklith®, οι συμπαγείς πλάκες Heraklith και οι σύνθετες πλάκες Tektalan με πυρήνα πετροβάμβακα, παρέχουν μια ξεχωριστή αισθητικά και ολοκληρωμένη τεχνικά λύση, για θερμομόνωση, ηχομόνωση και πυροπροστασία (άκαυστα υλικά κατηγορίας Α2-S1,d0) σε εξωτερικές τοιχοποιίες. Επιπλέον, το υπόστρωμα ξυλομάλλου εξασφαλίζει μια διαπνέουσα και ταυτόχρονα ανθεκτική σε κρούσεις επιφάνεια, για την εφαρμογή έτοιμων επιχρισμάτων ή συμβατικού σοβά.

Μελέτες δείχνουν ότι οι εξωτερικοί τοίχοι ευθύνονται για περίπου το 25% της απώλειας θερμότητας σε ένα κτίριο. Κατά συνέπεια, η θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων και των προσόψεων μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας στο κτίριο και πάνω από όλα να αυξήσει τα επίπεδα άνεσης για τους χρήστες του.

Ωστόσο, η μόνωση εξωτερικού τοιχώματος πρέπει επίσης να έχει την ικανότητα να "αναπνέει", έτσι ώστε να αποτρέπει τις συμπυκνώσεις και τον εγκλωβισμό της υγρασίας, επιτρέποντας στη φέρουσα τοιχοποιία να είναι σε θέση να λειτουργεί με φυσικό τρόπο.

 

Το ξυλόμαλλο Heraklith® και Tektalan ως ολοκληρωμένη λύση

Τα προϊόντα ξυλομάλλου Heraklith® και Tektalan μπορούν να εφαρμοστούν για θερμομόνωση και ηχομόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας προσδίδοντας επιπλέον διαπνοή και πυροπροστασία, καθώς είναι άκαυστα υλικά κατηγορίας Α2-S1, d0 κατά EN 13501-1. Τα προϊόντα ξυλομάλλου Heraklith® και Tektalan έχουν εξαιρετική μηχανική αντοχή και μπορούν να εγκατασταθούν ως εμφανή ή  και να επιχριστούν με συμβατικό ή έτοιμο σοβά, σε υφιστάμενα ή νεόδμητα κτίρια.

Τέλος, λόγω του ότι είναι κατασκευασμένα μόνο από φυσικά υλικά, αποτελούν την ιδανική λύση για βιοκλιματική και περιβαλλοντικά υπεύθυνη μόνωση και δόμηση σε ένα κτίριο, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν μια αισθητικά ξεχωριστή επιλογή με ανεξάντλητες δυνατότητες για τη δημιουργική αρχιτεκτονική.

Ακολουθούν φωτογραφίες έργων αναφοράς, με εφαρμογές εξωτερικής μόνωσης από προϊόντα ξυλομάλλου Heraklith®.

 

Σλοβενία, εγκαταστάσεις παραγωγής Knauf Insulation:

"Πολύχρωμη" αεριζόμενη πρόσοψη σε βιομηχανικό κτίριο

 

 

Τσεχία: Ιδιωτική επιχείρηση εκτυπώσεων

Θερμοπρόσοψη με πλάκες ξυλομάλλου Heraklith