ΑΕΙΦΟΡΙΑ

Η Knauf Insulation ανακοινώνει νέα στρατηγική αειφορίας: For A Better World

By Tassos Argyris
Οκτώβριος 15, 2020

Η νέα μας στρατηγική καθορίζεται από συγκεκριμένους και σαφείς στόχους για το 2025 - στην Ελλάδα ανυπομονούμε να διαδραματίσουμε βασικό ρόλο σε αυτό το νέο όραμα, καθώς και να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους για αειφορία.

Ως Knauf Insulation είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε την έναρξη της νέας στρατηγικής μας για την αειφορία με τίτλο  - For A Better World

Η συναρπαστική αυτή νέα στρατηγική αποκαλύπτει τις φιλοδοξίες μας για το μέλλον και εστιάζει σε τέσσερις βασικούς στόχους βιωσιμότητας: Προτεραιότητα στον Άνθρωπο, Μηδενικό Αποτύπωμα Άνθρακα, Συμβολή στην Κυκλική Οικονομία και Δόμηση Καλύτερων Κτιρίων.

Ο Δρ. Γιάννης Κοντούλης, Γενικός Διευθυντής της Knauf Insulation δήλωσε: «Στην Ελλάδα, ανυπομονούμε να συμβάλλουμε στην επιτυχία της νέας στρατηγικής του ομίλου μας για την αειφορία. Μέχρι τώρα, έχουμε κατορθώσει να αποτελέσουμε έναν αξιόπιστο αρωγό για τους συνεργάτες και τους συμπολίτες μας, στην προσπάθεια τους να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας και αειφορίας που θέτουν, μέσων των ποιοτικών λύσεων που παρέχουμε για θερμομόνωση και εξοικονόμηση ενέργειας, ηχομόνωση, πυροπροστασία και βιοκλιματική δόμηση. Καταφέραμε να συμβάλλουμε στο δημόσιο διάλογο για την πυροπροστασία στις κατασκευές, την αειφόρο δόμηση, την προώθηση δόμησης Κτιρίων Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και την υιοθέτηση πρακτικών εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και παροχής υποστήριξης προς τους συνεργάτες μας.

Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την θετική αλλαγή που παρατηρείται στην οικοδομική βιομηχανία της χώρας μας καθώς και τις αυξανόμενες απαιτήσεις της νομοθεσίας όσον αφορά την περιβαλλοντική ευθύνη.
Δρ. Γιάννης Κοντούλης, Γενικός Διευθυντής Knauf Insulation

Η αειφορία αποτελεί βασικό στόχο κάθε δράσης μας. Τα προϊόντα μας συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και  στη μείωση των εκπομπών, συμβάλλοντας στη δημιουργία των κτιρίων του μέλλοντος. Έχουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να βοηθήσουμε όλους τους πελάτες και συνεργάτες μας να εντοπίσουν τις κατάλληλες λύσεις βιωσιμότητας σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουν και στόχο που θέτουν.»

Η νέα μας στρατηγική For A Better World βασίζεται στις επιτυχίες μας κατά την τελευταία δεκαετία. Από το 2010 έως το 2019 μειώσαμε την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές μας κατά 23%, περιορίσαμε το δείκτη LTA (Lost Time Accident: Χαμένος Χρόνος από Ατύχημα) κατά 56% και τα απόβλητα υγειονομικής ταφής κατά 67%.

Σχολιάζοντας την έναρξη της νέας αυτής στρατηγικής, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου μας, κος Jean-Claude Carlin, δήλωσε: «Έχουμε αναλάβει μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις για να προσεγγίσουμε το πώς θα επιτύχουμε κάθε στόχο αειφορίας που έχουμε θέσει. Έχουμε όμως θέσει και πολύ συγκεκριμένους, βραχυπρόθεσμους στόχους για το 2025 τους οποίους όλοι μας πρέπει να αρχίσουμε να υλοποιούμε, ήδη από σήμερα. Είναι ζωτικής σημασίας η σημερινή ηγεσία της εταιρίας μας να αναλάβει την ευθύνη για την πρόοδο προς την επίτευξη του μακροπρόθεσμου οράματός μας και να μην αφήσει το πρόβλημα στις επόμενες γενιές.»

Οι συγκεκριμένοι στόχοι του Ομίλου μας για το 2025 περιλαμβάνουν:

• μείωση του συνολικού εγγράψιμου Ποσοστού Περιστατικών Ασφαλείας από 9,2 σε πέντε

• μείωση του ενσωματωμένου άνθρακα στα προϊόντα μας κατά 15%

• επένδυση του 10% των κεφαλαιουχικών δαπανών μας σε νέα έργα για τη μείωση των εκπομπών ή των απορριμμάτων υγειονομικής ταφής

• μείωση του αποτυπώματος άνθρακα από τη χρήση των γραφείων μας και τα επαγγελματικά μας ταξίδια κατά 25%

• μείωση του μη ανακυκλωμένου, «παρθένου» πλαστικού, στις συσκευασίες των προϊόντων μας κατά περισσότερο από 25%

• έως το 2025, χρήση άνω του 25% εξωτερικού ανακυκλωμένου υλικού ως πρώτη ύλη για τον Πετροβάμβακά μας και πάνω από 65% ανακυκλωμένου υλικού για τον Φυσικό Ορυκτοβάμβακα με ECOSE Technology

• αποστολή μηδενικών ποσοτήτων αποβλήτων παραγωγής σε χώρους υγειονομικής ταφής

Για να δείτε τις πλήρεις λεπτομέρειες της νέας στρατηγικής μας για την αειφορία, For A Better World, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.knaufinsulation.com/for-a-better-world

 

Σχετικά με την Knauf Insulation

Τα προϊόντα της Knauf Insulation εξοικονομούν ενέργεια, μειώνουν τις εκπομπές και διασφαλίζουν ότι τα κτίρια είναι φιλικά προς το περιβάλλον και παρέχουν στους ανθρώπους ένα υγιές, ασφαλές και αναβαθμισμένο βιοτικό επίπεδο.

Με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία θερμομόνωσης, απασχολούμε περίπου 5.500 άτομα σε περισσότερες από 40 χώρες με 27 εργοστάσια παραγωγής σε 15 χώρες.

Η Knauf Insulation είναι μέρος του ομίλου Knauf που απασχολεί περίπου 35.000 υπαλλήλους παγκοσμίως με περισσότερα από 250 εργοστάσια σε περισσότερες από 90 χώρες και πωλήσεις 10 δισεκατομμυρίων ευρώ (το 2019). Ο Όμιλος Knauf ιδρύθηκε το 1932 και παραμένει μια ανεξάρτητη οικογενειακή επιχείρηση που καθοδηγείται από τις αξίες της Συνεργασίας, της Δέσμευσης, της Επιχειρηματικότητας και της Ανθρωπιάς (Menschlichkeit).

Company news
Summer Comfort

“MAKE INSULATION DO MORE”: ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ

Οι συνάδελφοί μας κ. Ντόμεν Ιβάνσεκ, Επικεφαλής Building Science για την Knauf Insulation παγκοσμίως, και κ. Τάσος Αργύρης, υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης / Προδιαγραφών της Knauf Insulation στη χώρα μας εξετάζουν πώς μπορούμε να απελευθερώσουμε την πλήρη δυναμική της θερμομόνωσης για να προστατεύσουμε τα κτίριά μας, όλο το χρόνο, ενάντια σε ένα όλο και πιο ακραίο κλίμα. Επανεξετάζοντας το σχεδιασμό του κτιρίου και επιλέγοντας κατάλληλα προϊόντα με σύνεση, μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη της μόνωσης  και τελικά να επιτύχουμε ανθεκτικότητα των κτιρίων μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

05.09.2023
Pack it Smart Web Banner

PACK IT SMART! ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ KNAUF INSULATION

REDUCE, REUSE, RECYCLE: Το ταξίδι μας για ακόμη πιο βιώσιμες συσκευασίες συνεχίζεται.

Για την Knauf Insulation η βιωσιμότητα και αειφορία αποτελεί πάντα βασική προτεραιότητα.

Οι λύσεις μας εξοικονομούν ενέργεια, μειώνουν τις εκπομπές και δημιουργούν καλύτερα κτίρια.

Ωστόσο, για να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις, πρέπει να βάλουμε κάθε πτυχή των προϊόντων μας στο μικροσκόπιο για να βρούμε νέους τρόπους ώστε να "κάνουμε περισσότερα ξοδεύοντας λιγότερα" — από τις λύσεις μόνωσης που δημιουργούμε μέχρι τις συσκευασίες που χρησιμοποιούμε.

Οι νέες συσκευασίες μας είναι 100% ανακυκλώσιμες και πιο βιώσιμες από ποτέ, ωστόσο παραμένουμε αφοσιωμένοι στην εύρεση ακόμη περισσότερων, νέων τρόπων μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των πρώτων υλών και υλικών που χρησιμοποιούμε.

31.08.2023
Pitched Roof

Θερμομονωτικά υλικά: Επίδραση από τον κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Το ελληνικό κράτος προχώρησε τον Μάϊο 2023 σε μια σημαντική πρωτοβουλία σχετικά με την πυροπροστασία, την έκδοση του «Κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων». Σκοπός αυτού του κανονισμού είναι να ενισχυθεί η πυρασφάλεια των κτιρίων που βρίσκονται κοντά ή μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις. Αυτό επιτυγχάνεται με απαιτήσεις για τον περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου αλλά και για τα στοιχεία που απαρτίζουν το κέλυφος του. Το συγκεκριμένο κομμάτι, των απαιτήσεων για τα στοιχεία του κελύφους και συγκεκριμένα για τα θερμομονωτικά υλικά, είναι αυτό που θα αναλυθεί στο παρόν κείμενο.

12.06.2023