ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Knauf Insulation - ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

By Tassos Argyris
Δεκέμβριος 19, 2019

Η Knauf Insulation επιδιώκει διαρκώς να βοηθά τους πελάτες και συνεργάτες της να περιηγηθούν στον περίπλοκο κόσμο της πυρασφάλειας και να τους παρέχει την απαραίτητη, εξειδικευμένη γνώση ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις.

 

Η πίεση από την κοινή γνώμη και οι δραματικού μεγέθους, πρόσφατες πυρκαγιές, όπως η καταστροφική πυρκαγιά στη Notre Dame στο Παρίσι και η τραγωδία του Grenfell στο Λονδίνο, έχουν ωθήσει την πυρασφάλεια στην κορυφή της ατζέντας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οι κανονισμοί πυροπροστασίας εξελίσσονται σε ολόκληρο τον κόσμο, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει θέματα όπως τα πρότυπα πυρασφάλειας για τις προσόψεις κτιρίων και οι κανονισμοί που διέπουν τα δομικά υλικά ενώ η αναθεωρημένη οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, η οποία πρέπει να υιοθετηθεί  από όλες τις χώρες της ΕΕ έως το Μάρτιο του 2020, δίνει μεγάλη έμφαση στην πυροπροστασία.

Τα ζητήματα που σχετίζονται με την πυροπροστασία των κτιρίων είναι πολύπλοκα και εξαρτώνται από εκατοντάδες παράγοντες που κυμαίνονται από την ηλικία ενός κτιρίου, τη χρήση και τη θέση του, έως τα εφαρμοζόμενα δομικά υλικά και τη συμμόρφωση τους με τους τοπικούς κανονισμούς και πρότυπα. Ωστόσο, όταν μιλάμε για πυρασφάλεια και μόνωση, η Knauf Insulation διαθέτει ολοκληρωμένες απαντήσεις για κάθε ερώτημα

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

Η κα. Amaya Osácar, κεντρική επικεφαλής πυροπροστασίας της Knauf Insulation, παρέχει εξειδικευμένη υποστήριξη στους συνεργάτες και τους πελάτες μας. Όπως η ίδια σημειώνει: "Οι πελάτες ανησυχούν για τη λήψη των σωστών αποφάσεων σε ερωτήματα όπως: έχουν προδιαγραφεί τα πλέον κατάλληλα και ασφαλή υλικά για το κτίριο μου; Με ποιο τρόπο πραγματοποιούνται έλεγχοι για τα προϊόντα και τα παρεχόμενα συστήματα; Είναι η κατασκευή μου συμβατή με το ισχύον κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο; Τα πρότυπα και οι κανονισμοί επικαιροποιούνται, η πιστοποίηση και η ασφάλιση αποτελούν προκλήσεις και τα κτίρια συνεχίζουν να αλλάζουν και να εξελίσσονται.

Η Knauf Insulation είναι εδώ για να βοηθήσει. Συλλέγουμε και διαχειριζόμαστε τα σωστά δεδομένα και πληροφορίες ώστε να είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες και προκλήσεις τους."
 

ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΓΝΩΣΗ

Ο κος. Γιάννης Κοντούλης, Γενικός Διευθυντής της Knauf Insulation Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας δηλώνει: "Στην Knauf Insulation, διαθέτουμε τις λύσεις και την εξειδικευμένη γνώση ώστε να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας στην προσπάθεια να λάβουν τις σωστές αποφάσεις στο θέμα της πυρασφάλειας. Για παράδειγμα, να κατανοήσουν τη σημασία της κατάταξης των υλικών σε κλάσεις ως προς την αντίδραση στη φωτιά, η οποία αξιολογεί την ευφλεκτότητα ενός υλικού – το αν θα καεί ή όχι δηλαδή – σε μια κλίμακα από Α έως F (πρότυπο ΕΝ 130501-1, Euroclass).

Θέλουμε οι πελάτες  και συνεργάτες μας να γνωρίζουν με ποιο τρόπο ελέγχονται τα προϊόντα για αυτές τις ταξινομήσεις και να κατανοούν την επικείμενη συμπεριφορά αυτών σε περίπτωση πυρκαγιάς. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουν τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η αντικατάσταση ενός άκαυστου προϊόντος (κλάση Α1 & Α2)  από ένα άλλο, που ανήκει σε κατώτερη κλάση ευφλεκτότητας. Πρόκειται για ζήτημα ζωτικής σημασίας".

Η Knauf Insulation παράγει προϊόντα και παρέχει λύσεις κλάσης A1 και A2 (άκαυστα υλικά κατά EUROCLASS) για όλες τις πιθανές εφαρμογές σε ένα κτίριο. Από ρολά και πλάκες Πετροβάμβακα και Φυσικού Ορυκτοβάμβακα με τεχνολογία ECOSE®, ομογενείς και σύνθετες πλάκες ξυλομάλλου Heraklith®, έως προϊόντα μόνωσης συστημάτων HVAC, πορτών ασφαλείας και χώρων στάθμευσης.

 

ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

Εκτός από την υποστήριξη που παρέχει σε σημαντικές εκστρατείες υπέρ της πυρασφάλειας σε όλο τον κόσμο, η Knauf Insulation είναι μέλος του οργανισμού Fire Safe Europe (FSEU). Συνολικά 39 νέα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από 22 χώρες υποστηρίζουν την εκστρατεία #Together4FireSafety του FSEU ώστε να συμμετάσχουν έμπρακτα στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για την ασφάλεια των κατασκευών.
Υποστηρίζουμε επίσης την πλατφόρμα FIEP της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία υποστηρίζει την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την πυρασφάλεια μεταξύ των κρατών μελών.

Στην Ελλάδα η Knauf Insulation συμμετέχει ενεργά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ.)
το οποίο εδώ και δύο περίπου χρόνια προάγει δραστήρια την ανοιχτή συζήτηση για την πυροπροστασία των κατασκευών ενώ με την έντονη δράση του συμμετέχει στις δημόσιες διαβουλεύσεις σχετικά με την κατάρτιση νόμων, αποφάσεων & κανονισμών, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη θέσπιση προδιαγραφών πυροπροστασίας & μηχανισμού τήρησης αυτών (έλεγχος μελετών, έλεγχος υλοποίησης μελετών, πιστοποίηση).**

ΝΕΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Αστικές πυρκαγιές: Η αστική ανάπτυξη εκτείνεται έντονα σε όλες και περισσότερες δασικές περιοχές, θέτοντας περισσότερα κτίρια σε κίνδυνο πυρκαγιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου ερευνητές της Αμερικάνικης Δασικής Υπηρεσίας διαπίστωσαν ότι αυτή η «διασύνδεση φύσης-αστικού περιβάλλοντος» στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 33% από το 1990 έως το 2010. Στα καθ' ημάς, η πρόσφατη τραγωδία στο Μάτι κατέδειξε τους κινδύνους της ανάλογης κατασκευαστικής συμπεριφοράς όταν αυτή συνοδεύεται από απουσία επαρκούς πυροπροστασίας με χρήση άκαυστων δομικών και μονωτικών υλικών.

Ηλιακοί συλλέκτες: Έχουν υπάρξει διάφορες αναφορές για πυρκαγιές σε στέγες σπιτιών, σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια που περιλαμβάνουν ηλιακούς συλλέκτες. Ασφαλιστικές εταιρείες όπως η AXA δήλωσαν ότι οι κίνδυνοι πυρκαγιάς λόγω ηλιακών συλλεκτών δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως ως θα όφειλαν.

Φωτιά μέσω ηλεκτρισμού: Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες παροτρύνουν τους χρήστες ψηφιακής τεχνολογίας να μην φορτίζουν μπαταρίες κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών ή tablet σε συνθήκες υψηλών ή χαμηλών θερμοκρασιών, να μην αφήνουν τις συσκευές συνδεδεμένες στην παροχή μετά την ολοκλήρωση του κύκλου φόρτισης, ποτέ να μην καλύπτουν τους φορτιστές - συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών καλωδίων τους- και φυσικά να χρησιμοποιούν πάντα γνήσιες συσκευές φόρτισης.

 

**Το ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ. διοργανώνει το πρώτο του συνέδριο στις 7-8/02/2020 στο Ίδρυμα Ευγενίδου

 

«Η Knauf Insulation είναι εδώ για να βοηθήσει. Συλλέγουμε και διαχειριζόμαστε τα σωστά δεδομένα και πληροφορίες ώστε να είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες και προκλήσεις τους.»

Amaya Osácar, Κεντρική επικεφαλής πυροπροστασίας Knauf Insulation
Company news
Summer Comfort

“MAKE INSULATION DO MORE”: ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ

Οι συνάδελφοί μας κ. Ντόμεν Ιβάνσεκ, Επικεφαλής Building Science για την Knauf Insulation παγκοσμίως, και κ. Τάσος Αργύρης, υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης / Προδιαγραφών της Knauf Insulation στη χώρα μας εξετάζουν πώς μπορούμε να απελευθερώσουμε την πλήρη δυναμική της θερμομόνωσης για να προστατεύσουμε τα κτίριά μας, όλο το χρόνο, ενάντια σε ένα όλο και πιο ακραίο κλίμα. Επανεξετάζοντας το σχεδιασμό του κτιρίου και επιλέγοντας κατάλληλα προϊόντα με σύνεση, μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη της μόνωσης  και τελικά να επιτύχουμε ανθεκτικότητα των κτιρίων μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

05.09.2023
Pack it Smart Web Banner

PACK IT SMART! ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ KNAUF INSULATION

REDUCE, REUSE, RECYCLE: Το ταξίδι μας για ακόμη πιο βιώσιμες συσκευασίες συνεχίζεται.

Για την Knauf Insulation η βιωσιμότητα και αειφορία αποτελεί πάντα βασική προτεραιότητα.

Οι λύσεις μας εξοικονομούν ενέργεια, μειώνουν τις εκπομπές και δημιουργούν καλύτερα κτίρια.

Ωστόσο, για να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις, πρέπει να βάλουμε κάθε πτυχή των προϊόντων μας στο μικροσκόπιο για να βρούμε νέους τρόπους ώστε να "κάνουμε περισσότερα ξοδεύοντας λιγότερα" — από τις λύσεις μόνωσης που δημιουργούμε μέχρι τις συσκευασίες που χρησιμοποιούμε.

Οι νέες συσκευασίες μας είναι 100% ανακυκλώσιμες και πιο βιώσιμες από ποτέ, ωστόσο παραμένουμε αφοσιωμένοι στην εύρεση ακόμη περισσότερων, νέων τρόπων μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των πρώτων υλών και υλικών που χρησιμοποιούμε.

31.08.2023
Pitched Roof

Θερμομονωτικά υλικά: Επίδραση από τον κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Το ελληνικό κράτος προχώρησε τον Μάϊο 2023 σε μια σημαντική πρωτοβουλία σχετικά με την πυροπροστασία, την έκδοση του «Κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων». Σκοπός αυτού του κανονισμού είναι να ενισχυθεί η πυρασφάλεια των κτιρίων που βρίσκονται κοντά ή μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις. Αυτό επιτυγχάνεται με απαιτήσεις για τον περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου αλλά και για τα στοιχεία που απαρτίζουν το κέλυφος του. Το συγκεκριμένο κομμάτι, των απαιτήσεων για τα στοιχεία του κελύφους και συγκεκριμένα για τα θερμομονωτικά υλικά, είναι αυτό που θα αναλυθεί στο παρόν κείμενο.

12.06.2023