ΑΕΡΙΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΟΨΗ

Ventilated Facade_Mineral Plus_Istanbul Project

Οι Πετροβάμβακες και Φυσικοί Ορυκτοβάμβακες με ECOSE Technology της Knauf Insulation, είναι ιδανικοί και χρησιμοποιούνται ευρέως στα συστήματα αεριζόμενης πρόσοψης. Οι εφαρμογές αεριζόμενης πρόσοψης, χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για την μόνωση εμπορικών κέντρων, κτιρίων που στεγάζουν επαγγελματικούς χώρους και μοντέρνων, μεγάλου μεγέθους οικιστικών συγκροτημάτων.

Η ΑΕΡΙΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΟΨΗ

Τα προϊόντα Πετροβάμβακα και Φυσικού Ορυκτοβάμβακα ECOSE Technology της Knauf Insulation, είναι ιδανικά για τη θερμο-ηχομόνωση αεριζόμενων προσόψεων καθώς προσδίδουν εξαιρετική θερμο-ηχομόνωση και πυροπροστασία. Η αεριζόμενη πρόσοψη αποτελεί μια εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή για εμπορικά κτίρια και εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και κτίρια που στεγάζουν επιχειρήσεις, λόγω των ανώτερων θερμικών χαρακτηριστικών της, της ανθεκτικότητας, αλλά και των ανεξάντλητων αισθητικών επιλογών που προσφέρει όσον αφορά την εξωτερική, τελική επιφάνεια της πρόσοψης.

 

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΙΣΜΟΥ

Ο βασικός ρόλος του στρώματος εξαερισμού είναι:

  • Η αποστράγγιση διάχυτων υδρατμών, οι οποίοι το χειμώνα μετακινούνται από τον εσωτερικό θερμότερο χώρο στον εξωτερικό χώρο
  • Η αποτροπή συμπυκνώσεων στην τοιχοποιία
  • Ο σημαντικός περιορισμός της θέρμανσης της βασικής μάζας του τοίχου του κτιρίου, κάτι που συνεπάγεται ανώτερη προστασία από τη ζέστη το καλοκαίρι.

Προκειμένου να πληρούνται αυτές οι απαιτήσεις, το ελάχιστο πάχος του στρώματος εξαερισμού πρέπει να είναι 2 cm και  η ροή του αέρα εντός του πρέπει να πραγματοποιείται ανεμπόδιστα.

Τα ανοίγματα εξαερισμού κατά ύψος του τοίχου, για είσοδο και έξοδο αέρα, πρέπει να έχουν ελάχιστη επιφάνεια 50 cm2 ανά μέτρο τοίχου.

 

 

Οι Ορυκτοβάμβακες, ιδανική λύση μόνωσης σε αεριζόμενες προσόψεις

 

Αντιμετώπιση ανάπτυξης υδρατμών

Οι Πετροβάμβακες και Φυσικοί Ορυκτοβάμβακες με ECOSE Technology της Knauf Insulation, είναι υλικά με βέλτιστη διαπνοή συνεπώς επιτρέπουν τη διάχυση υδρατμών (συντελεστής αντίστασης στη διάχυση υδρατμών: μ σχεδόν ίσος με 1) εξασφαλίζοντας ότι η τοιχοποιία την οποία προστατεύουν, ουσιαστικά "αναπνέει". 

 

Πυροπροστασία

Η πυροπροστασία αποτελεί πάντα κορυφαίο ζήτημα στο σχεδιασμό και την κατασκευή ενός κτιρίου. Ειδικά στο σύστημα της αεριζόμενης πρόσοψης, η πυροπροστασία λαμβάνει ακόμη πιο καίρια σημασία καθώς είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η ανάπτυξη και η διάδοσή ενδεχόμενης πυρκαγιάς στην πρόσοψη του κτιρίου. Με τη χρήση των άκαυστων Ορυκτοβαμβάκων στη θερμομόνωση της αεριζόμενης πρόσοψης, αποτρέπεται το φαινόμενο της "καμινάδας" και η εξάπλωση της φωτιάς σε όλο το ύψος του κτιρίου.

 

Διαπνέουσες μεμβράνες Homeseal LDS της Knauf Insulation

Στις αεριζόμενες θερμοπροσόψεις είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί διαπνέουσα στεγανοποιητική μεμβράνη εσωτερικά της εξωτερικής επένδυσης, η οποία ευνοεί τη διάχυση των υδρατμών και προστατεύει το σύστημα αεριζόμενης πρόσοψης από τις καιρικές συνθήκες.

 

ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΡΟΣΟΨΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΡΜΟΥΣ

Στην περίπτωση αυτή, συνιστάται η χρήση της διαπνέουσας στεγανωτικής μεμβράνης, Homeseal LDS 0.04  FixPlus με ενσωματωμένες αυτοκόλλητες ταινίες για εύκολη εγκατάσταση.

 

 

ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΡΟΣΟΨΗΣ ΜΕ ΑΡΜΟΥΣ

Στην περίπτωση αυτή συνίσαται η χρήση της διαπνέουσας στεγανωτικής μεμβράνης με προστασία από υπεριώδη ακτινοβολία και ενσωματωμένες αυτοκόλλητες ταινίες, Homeseal LDS 0.02 UV FixPlus.