Η Knauf Insulation ξεκινά την εκστρατεία "As Safe As Home"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

By Tassos Argyris on Απρίλιος 28, 2020

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (International Labour Organization – I.L.O.) και σηματοδοτεί μια νέα εσωτερική πρωτοβουλία της Knauf Insulation με την ονομασία “As Safe As Home”.

Η εκστρατεία υπογραμμίζει το ότι όλοι στην εταιρεία πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν μια προσέγγιση για την υγεία και την ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς, καθώς η Knauf Insulation προσαρμόζεται σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται από την πανδημία COVID-19.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Knauf Insulation, Κος. Jean-Claude Carlin, δήλωσε: «Η Knauf Insulation πρέπει πάντα να είναι ‘As Safe As Home’ και αυτή η νέα εκστρατεία υπογραμμίζει όλα όσα έχουμε μάθει από την κρίση του COVID».

«Η ασφάλεια ήταν πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα, αλλά όταν η κρίση έπληξε την επιχείρησή μας, μας ενέπνευσε για κάτι ανώτερο. Μάθαμε να δημιουργούμε χώρους που είναι ασφαλέστεροι από ποτέ. Η ασφάλεια έπρεπε να είναι παρούσα παντού και για όλους. Στο σπίτι. Στη δουλειά. 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Έχοντας ήδη επιτύχει τόσα πολλά στον τομέα της υγείας και ασφάλειας, δε μπορούμε πλέον να αμφισβητήσουμε αυτή την προσέγγιση.»

«Η πραγματικότητα της πανδημίας έχει καταδείξει ότι τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, όπως η τήρηση αποστάσεων, η μέριμνα για την ποιότητα του αέρα, η καθαριότητα επιφανειών και η υγιεινή σώζουν ζωές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη κατανόηση για το πώς η συμπόνια, η αλληλεγγύη και η φροντίδα αποτελούν θεμελιώδεις αξίες για την προστασία της κοινότητας και την ψυχική υγεία των συναδέλφων.

Ο διευθυντής HR και HSE της Knauf Insulation, Κος. Patrice Briol ανέφερε: «Όλοι έχουμε μάθει πολλά από αυτήν την κρίση και αυτά τα διδάγματα πρέπει να δείχνουν το δρόμο για οτιδήποτε κάνουμε στην Knauf Insulation, στο σήμερα και το αύριο.»

«Ο κόσμος έχει αλλάξει και οι απαιτήσεις για την υγεία και την ασφάλεια είναι μεγαλύτερες από ποτέ, αλλά καθώς προσαρμοζόμαστε σε έναν νέο τρόπο εργασίας, πρέπει να παραμείνουμε ακλόνητοι στη μεταξύ μας δέσμευση. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να γίνει με ασφάλεια και τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία και την ευημερία των συναδέλφων μας.»

«Το πρόγραμμα “As Safe As Home” είναι μια διαρκής υπενθύμιση ότι πρέπει πάντα να φροντίζουμε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό – ο ένας τον άλλον. Επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα, τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά».

• Το επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία φέτος είναι «Σταματήστε την πανδημία: Η ασφάλεια και η υγεία στη δουλειά μπορεί να σώσει ζωές».

KI ASAH