Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «Safety Feedback» ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Knauf Insulation

By Tassos Argyris
Απρίλιος 27, 2023

Όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας, η εσωστρέφεια και η σιωπή μπορεί να αποβούν μοιραίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, οποτεδήποτε παρατηρούμε οποιονδήποτε κίνδυνο στη δουλειά μας, πρέπει πάντα να μιλάμε ανοιχτά και να δεχόμαστε πάντα τα σχόλια των συναδέλφων μας για την ασφάλεια.

Αυτό το ισχυρό μήνυμα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την εστίαση της Knauf Insulation στην πρωτοβουλία «Safety Feedback» για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία.

Ο Κος. Dominique Bossan, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας για Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία-Ειρηνικό, και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ομίλου Knauf, δήλωσε: «Η ασφαλής εργασία στην Knauf Insulation απαιτεί από όλους μας να δουλέψουμε μαζί για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον και να επιδεικνύουμε μία από τις βασικές αξίες της Knauf – την Menschlichkeit (Ανθρωπιά).

Η ασφάλεια πρέπει να είναι ευθύνη όλων. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και όλοι πρέπει να λάβουν συμβουλές για την ασφάλεια ως δώρο από έναν συνάδελφο που πραγματικά νοιάζεται για εκείνους.
Κος. Dominique Bossan, CEO Knauf Insulation, EMEA & APAC
Safety Feedback

Ο Κος. Mark Thompson, Διευθυντής Συστημάτων Υγείας, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Ποιότητας της Knauf Insulation, δήλωσε: «Μερικές φορές οι άνθρωποι δυσκολεύονται να εκφράσουν τη γνώμη τους για την ασφάλεια. Μπορεί να πιστεύουν ότι το άτομο που τη λαμβάνει θα αντιδράσει αρνητικά ή θα τη βρει υπερβολικά επικριτική. Κάθε μέρα πρέπει να τονίζουμε ότι η κουλτούρα μας για την ασφάλεια προϋποθέτει να μιλήσουμε ανοιχτά όταν πιστεύουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε την ασφάλεια των συναδέλφων μας ή του εργασιακού μας περιβάλλοντος. Κανείς δεν πρέπει ποτέ να ανησυχεί να πει την άποψή του φοβούμενος μια αρνητική αντίδραση. Αντίθετα, αυτό πρέπει να είναι κάτι που οφείλουμε να απαιτούμε ο ένας από τον άλλον».

Θα δεσμευτούμε όλοι να παρέχουμε και να λαμβάνουμε συμβουλές για την ασφάλεια

"Το "Speak Up, Listen Up" είναι μία από τις αρχές ασφάλειας της Knauf Insulation και μπορούμε να δούμε πόσο κρίσιμη ήταν αυτή η αρχή στη στήριξη της τεράστιας ανάπτυξης της εταιρίας στις δραστηριότητες προληπτικής ασφάλειας", λέει ο Mark.

«Θέλαμε να επενδύσουμε περαιτέρω σε αυτό ζητώντας από όλους στην Knauf Insulation να είναι έτοιμοι να παρέχουν και να λαμβάνουν συμβουλές και γνώμες για την ασφάλεια — κάθε δευτερόλεπτο κάθε μέρα. Είτε είναι ο προϊστάμενός τους, ο συνεργάτης τους ή απλώς κάποιος που βλέπουν να ενεργεί επικίνδυνα σε οποιαδήποτε κατάσταση, θέλουμε όλοι να παίξουν τον ρόλο τους στη δημιουργία μιας ασφαλέστερης κοινότητας».

Stairs Safety Krupka Plant

Στοχεύοντας πάντα σε μηδενική ζημία (zero harm)

Το θέμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία είναι «ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον ως θεμελιώδης αρχή και δικαίωμα στην εργασία».

«Όλοι έχουμε το δικαίωμα να πηγαίνουμε σπίτι με ασφάλεια μετά τη δουλειά, αλλά εναπόκειται σε όλους μας να αναλάβουμε την ευθύνη για την ασφάλειά μας ακούγοντας και μαθαίνοντας και να μιλάμε πάντα για την ασφάλεια των συναδέλφων μας», συνεχίζει ο Mark.

Η Knauf Insulation συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία από το 2016 και φέτος περισσότεροι από 4.500 συνάδελφοι της Knauf Insulation σε 21 εργοστάσια παραγωγής σε 15 χώρες στις περιοχές Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Ασίας–Ειρηνικού έχουν προσκληθεί να επικεντρωθούν στο μήνυμα του «Safety Feedback».

Η πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο για την Knauf Insulation, η οποία έχει δεσμευτεί να προσπαθήσει να πετύχει μηδενική ζημία (zero harm) ως μέρος της στρατηγικής αειφορίας της εταιρείας For A Better World, καθώς και να μειώσει το Συνολικό Ποσοστό Καταγεγραμμένων Συμβάντων (TRIR) * από 9,1 το 2019 σε 5,0 κατ' ανώτατο όριο μέχρι το τέλος του 2023.

*Το TRIR είναι το σημείο αναφοράς του κλάδου που περιλαμβάνει τη διαίρεση του αριθμού των τραυματισμών σε μια εταιρεία με τον συνολικό αριθμό των ωρών εργασίας όλων των εργαζομένων και στη συνέχεια τον πολλαπλασιασμό επί ένα εκατομμύριο.

Company news

ETICS - Anavissos = Drive0

Εξωτερική Θερμομόνωση Τοιχοποιίας με άκαυστο Πετροβάμβακα: Μια εξίσωση πολλών μεταβλητών

Ο εξωτερικός τοίχος, ως ένα από τα κύρια δομικά στοιχεία που απαρτίζουν το κέλυφος ενός  κτιρίου, ευθύνεται κατά μεγάλο ποσοστό για την θερμική θωράκισή του, με σκοπό την προστασία των χρηστών από ανεπαρκή (το χειμώνα) ή υπερβολική (το καλοκαίρι) θερμότητα, από τις επιδράσεις των καιρικών φαινομένων, από τη διείσδυση ανέμου, σκόνης και ατμοσφαιρικών ρύπων. Πιο ουσιαστικά ωστόσο, οι εξωτερικοί τοίχοι ενός κτιρίου οφείλουν να έχουν ως στόχο τη δημιουργία άνετων συνθηκών διαβίωσης για τους χρήστες. Θερμική άνεση μέσω της προστασίας από απότομες αλλαγές στην εξωτερική θερμοκρασία ή τις ξαφνικές διακοπές του συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού, ακουστική άνεση με προστασία από την ηχορύπανση καθώς και πυροπροστασία.

02.08.2022